همه ما کم و بیش از مضرات آنتی بیوتیک های شیمیایی آگاه هستیم ولی شاید از معجزه های پروبیوتیک ها که قویترین آنتی بیوتیک های طبیعی هستند بی خبر باشیم . پروبیوتیک ها که در لاتین به معنای " زندگی " می باشند ، میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت استفاده در مقادیر کافی و مشخص ، آثار مطلوبی در بدن میزبان به دنبال دارند. پروبیوتیک ها بر خلاف آنتی بیوتیک های شیمیایی ، به میکروب های مفید در بدن ما اجازه رشد داده و باعث بهبود عملکرد فلور روده می گردند.

این ترکیبات باعث بهبود سیستم ایمنی بدن ، کاهش خطر ابتلا به انواع عفونت ها ، خرابی دندان و احتمالاً کاهش خطر سرطان کولورکتال می گردند. این ترکیبات ، بروز و مدت ابتلا به اسهال های مسافرتی و عوارض ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها را کاهش داده ، در مهار و کاهش علائم کاستروآنزیت های حاد ، مسمومیت ها ، سندرم روده تحریک پذیر و آلرژی های غذایی حائز اهمیت هستند. پروبیوتیک ها همچنین در تولید آنتی اکسیدان ها ، بهبود جذب آهن و املاح ( خصوصاً کلسیم و منیزیم ) ، تخفیف علائم عدم تحمل لاکتوز و بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش کلسترول خون موثر می باشند و خطر ابتلا به پوکی استخوان و پرفشاری خون را کاهش می دهند. فرآورده های پروبیوتیک عموماً به 2 شکل طبیعی یا مکمل های غذایی و دارویی مصرف می شوند. از جمله موارد طبیعی حاوی پروبیوتیک می توان به انواع محصولات لبنی نظیر شیر ، خامه ترش ، پنیر ، بستنی ، دوغ و ماست ( خصوصاً نوع غنی شده آن ها) اشاره کرد . نوشیدنی کفیر که منشأ آن قفقاز بوده و به تازگی در کشور ما تولید می شود نیز یک منبع سرشار از پروبیوتیک می باشد.

" پره بیوتیک ها " که در واقع خوراک لازم برای " پروبیوتیک ها " می باشند در غذاهایی نظیر موز ، عسل ، غلات ، مارچوبه ، کنگر کوهی یا آریتشو و خصوصاً سیر و پیاز یافت شده و در صورت مصرف مقادیر فراوان ، اثر پروبیوتیک ها را در روده تقویت می کنند. 

 



تاريخ : سه‌شنبه ٦ اردیبهشت ۱۳٩٠ | ۱:٢٩ ‎ب.ظ | نویسنده : حسام ساعد | نظرات ()
  • آنکولوژی
  • قالب بلاگ اسکای